Magnus sprang hem ett VM brons

  • 25 aug 2024

image: Magnus sprang hem ett VM brons

Magnus Åhsberg skrev ALK historia lördagen den 24 augusti då han sprang hem klubbens första VM medalj.

Inte nog med det han var även med i det svenska laget som vann lagtävlingen. Stort grattis Magnus.

Inte mindre än 4:a deltagare från ALK deltog i lördagens lopp i Slottsskogen. Läs Mattias Ekmans sammanfattning nedan. 

"Då är ett av årets häftigste arrangemang avklarat. Nämligen Veteran VM i Göteborg. Vilken häftig känsla att bara kunna få säga att man sprungit ett VM och i landslagströja Vi var 4 förväntansfulla personer som tog oss an banan som bestod av 4:a varv och var väldigt backig och böljande vilket gjorde att det var svårt att hålla ett jämnt tempo. Säldammsbacken en gång uppför på Göteborgsvarvet är tuff och då kan ni ju tänka er att 4 gånger uppför den backen som det var nu på VM är ingen lek.

Hur gick det då.

Mattias Ekman 1:33:56

Supernöjd att jag höll ihop det idag också. Jag kämpar fortfarande med att hitta farten efter skadan på Lidingöloppet förra året och det i kombination med att jag springer så många lopp som jag gör ( 29:e Halvmaran i år och 155 Totalt) gör det svårt att prestera på varje lopp. Men med tanke på att jag för närvarande är precis under 1:30 på Halvmaran en bra dag så är min tid idag med banprofilen mer än vad jag kunnat hoppats på.

Fredrik Bolmstam 1:20:55

Tyvärr inte med på bilderna då han hade hunnit lämna när vi samlats efter loppet då han fick följa med dottern och shoppa. Fredrik sprang en riktigt bra mil i Vetlanda förra fredagen och kände sig taggad efter det. Tyvärr blev han sjuk i Söndags och kände sig någorlunda frisk först i onsdags och då är det lite svårt att hinna komma ifatt med träningen. Vi visste inte om han skulle komma till start först så därför blev vi väldigt glada när vi mötte honom vid nummerlappsutdelningen.

Jag hann inte prata med hobom själv efter loppet men jag förstdet som att han var nöjd med tiden med tanke på omständigheterna med sjukdom och tuff bana.

Pär Johansson 1:24:15

Pär har den senaste tiden visat storform och tränat på extremt bra. Han var nog den av oss som var mest taggad på loppet kändes det som vid start. Jag tycker det är kul att Pär nu känns som han fått tävlingsdjävulen i sig lite och springer mer och mer lopp. Han precis som oss andra hade väl också en förhoppning om en bättre tid än vad som visas på resultatet idag men som sagt banprofilen gjorde sitt och jag är övertygad om att Pär snart spränger 1:20 gränsen på halvmaran. Kan tilläggas att han hade med sig den största hejarklacken med både mor och far och familj som hejade på oss alla när dom kände igen oss vilket inte var lika lätt utan klubblinne och det är värt så mycket när man grottat ner sig i huvudet så stort tack för det till dem

Magnus Åhsberg 1:16:15

Ja denna Åhsberg, vad finns det att säga som inte redan sagts. Jo att han nu inte bara kommer hem med en utan två VM medaljer. Han var upp och sprang 10km förra veckan och var rankad 18:e man i sin åldersklass så han hade inga förhoppningar om medalj men ändå övertäffar han alla förväntningar och sprang in som 4:a bara 6 sekunder från pallplats. Lite snöpligt kanske men Magnus är inte den som är den utan han har taggat igång och revanschsugen som attan kom han till Göteborg även denna helg med högre förhoppningar på halvmaran. Och som han gör det, jag har precis skrivit om tuffa backar och böljande bana men det verkar inte vara något som berört honom det minsta som det gjort för oss andra utan han springer in på en 3:e plats och kniper bronset. Vilken fantastisk prestation. Och inte nog med det. I vimlet efteråt får vi höra att Sverige med Magnus i spetsen tagit hem segern i lagtävlingen i M55 och nu får han med det alltså även hänga på sig en välförtjänt VM guld medalj.

Sist men inte minst vill jag säga några få ord allmänt om arrangemanget. Det var extremt väl anordnat och det var kul med så många olika nationaliteter och framförallt att det var så hög klass på Halvmaraton loppet. Drygt 700 startande och riktigt snabba tider. Äldsta löparen var 92 år och när jag sprang förbi honom så höll han fortfarande joggtempo vilket var extremt imponerande.

Nu blickar framåt mot VM 2026 i Sydkorea. Kanske kan bli det årets klubbresa och då hoppas jag även vi kan få med lite av våra fantastiska damer i klubben att tävla"