Funktionärsförfrågan till konstsnöanläggning på Borgen Outdoor i Värnamo

  • 28 jul 2024

Som du kanske vet så har vi i många år arbetat för att få till en konstsnöanläggning för längdskidåkning på Borgen Outdoor.

Förutsättningen för att detta ska ske är att vi bemannar upp konstsnöanläggningen från december till mars, dvs ca 4 månader varje säsong. Till detta behöver vi din hjälp

Hej ALK:are!

I dagsläget har Värnamo Kommun beviljat oss 3 miljoner kronor till konstsnöanläggningen.  Dessa pengar gör att vi kan söka mer bidrag via Allmänna Arvsfonden. Vi har också fått bidrag från Norhedsstiftelsen på 2 miljoner samt att vi för en diskussion med SSF/Sista om ett större bidrag även därifrån. Om allt går i lås kan vi starta upp vår konstsnöanläggning vintern 2025–2026. Vi ser detta som en långsiktig lösning och att anläggningen ska finnas i många år.

Anläggningen ska drivas i bolagsform för att inte riskera ALK:s ekonomi. Därför kommer ett aktiebolag att startas upp med en egen styrelse.

Utan tillräcklig bemanning så kommer det att dröja innan vi kan starta upp ett konstsnöspår i Värnamo. Vi räknar med att ett 40-tal personer behövs. Arbetsinsatsen kommer att vara snarlik den vid visiteringen för IFK Värnamos hemmamatcher. För detta får ALK ca 100 000 kronor/säsong. Till detta behöver vi din hjälp

 

Bemanningen kommer se ut ungefär så här:
Driftsansvarig som är säsongsanställd. Huvudansvarig för att sköta driften inklusive att koordinera och förbereda så att allt är klart till säsongstart samt att dra spår under säsong.

Vid uppstart behöver vi flera personer som engagerar sig då det kräver mer jobb vid läggning av snö. Detta arbete sker under dygnets kalla timmar. Här räknar vi med ca 40 personer för att arbetsbördan per person ska bli rimlig. Vid optimala förhållanden tar det ca 4 dagar att fylla hela elljusspåret 2,5 km.

Under säsong behöver vi spårvärdar som sköter skiduthyrning, stickprovskontroll av spårkort, kunna hänvisa åkare till spåret, toaletter och omklädningsrum. Här räknar vi med ca 8 helger, 4 timmarspass lördag och söndag, ca 1–2 personer/4 timmarspass.

Som funktionär kommer du att bidra till att skapa en fantastisk upplevelse för våra skidåkare och besökare.

Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få, oavsett om du kan ställa upp regelbundet eller bara vid specifika tillfällen. Varje insats räknas!

Frågor? Mejla eller kontakta Patrik Petersson på patrik@apladalenslk.se 0725–428566.

Vi ber dig svara senast 31 augusti på denna länk: https://forms.office.com/r/B2TY14hXAg

Vi ser fram emot att ha dig med oss!

Med vänliga hälsningar,
Apladalens Löparklubb genom Andreas Berg, Patrik Petersson och Bosse Ybe